2019. május 28., kedd

„LESEWURM” országos német nyelvű levelezős olvasóversenyA 2018-19-es tanévben is részt vettünk a „LESEWURM” országos német nyelvű levelezős olvasóversenyen, amely egy írásbeli döntővel  zárult. A verseny célja német nyelven való olvasás népszerűsítése, autentikus szövegekkel való megismerkedés, az idegen nyelven való olvasás fontosságának tudatosítása, hasznos kikapcsolódási forma megismertetése.
 9 tanuló indult el a „Lesewurm” versenyen két kategóriában.
I. kategória résztvevői: Czégány Balázs (5. a) és Kubicsek Réka (5.a)
II. kategória résztvevői:  Kató Boglárka (7. a); Szunyogh Szonja (7.b); Györkös Jázmin (8.b); Hornyik Laura Csenge (8.b); Mihály Noémi (8.b); Nagy Lili (8.a) és Vincze Richard (8.a)
Az első kategóriában a „Die Sommerferien”, a második kategóriában az „Abenteuer im Schnee” című rövidítet olvasmányt kellett elolvasni. Decemberben a könyvek első részéhez, majd áprilisban a könyvek második részéhez kapcsolódó feladatsort oldottak meg a gyerekek.
A döntőre május 16-án Kunszentmiklóson került sor, ahol 5 tanulóval vettünk részt. Itt az olvasmányhoz kapcsolódó feladatlapokat önállóan, 45 perc alatt kellett megoldják.
Az első kategóriában Czégány Balázs 9. és Kubicsek Réka 10. helyezést ért el.
A második kategóriában Mihály Noémi 9. és Szunyogh Szonja 10. helyezett lett.
Györkös Jázmin is részt vett a döntőn.
Mindenkinek gratulálok, aki elindult a versenyen és kitartóan elolvasta illetve lefordította a kategóriájában kijelölt könyvet, valamint a feladatlapokat is megoldotta. Sok időt és energiát szántak rá, de ennek köszönhetően olvasásértésük fejlődött.
A döntőn helyezést elért tanulók igazgatói dicséretben is részesülnek. Szívből gratulálok!
Felkészítő tanáruk: Vargáné József AnnamáriaNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése