2012. október 30., kedd

KÖNYVAJÁNLÓ



Olvastam egy könyvet…
… inkább könyvecskét, amit szeretettel ajánlok kikapcsolódásként elsősorban nagyobb lányainknak, anyukáiknak, és kedves kolleganőimnek. 
A könyv az idén jelent meg a Corvina Kiadónál a fiatal és tehetséges Galgóczi Dóra tollából, Felpróbált életek címmel.
A történet hősnője, Anna, az irodalomtanár, aki sokszor elégedetlen a sorsával, mindennapjait dilemmák sora felhőzi be, mire egy reggel arra ébred, hogy egy idegen lány bőrébe bújva kipróbálhat egy másik szerepet.
Az első „felpróbált életet” még három követi, lehetőséget adva Annának - és nekünk is- különböző személyiségek problémáinak, küzdelmeinek, örömeinek megismerésére, átélésére.
Az eltérő élethelyzetek, női sorsok sok kérdést vetnek fel, elgondolkodtatnak; van-e tökéletes pálya,  és hogy mitől is függ valójában a boldogság.
A mű csak nyomokban tartalmaz komoly filozófiaiságot - ami néha talán nem olyan nagy baj.
 A kellemes olvasás mellett egy puha fotel, egy meleg takaró, és egy finom, illatos tea még inkább megirigyeltetheti velünk saját életünket. Ezt az élményt kívánom minden kedves olvasónak!
                                                                                                                                         
  És mindazoknak, akik a hidegebb napokon is szívesen emlékeznek a kabócák hangjára, zenéljen a Quimby! Kiss Tibi dalának könnyed, mégis mély világa, pazar költészetének, képeinek megfejtése igazi kikapcsolódás (és egyben kihívás:)


                                                                                                                      Nagyváradi Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése